martes, 20 de junio de 2017

Repicacorriols 2017

No tinc clar com va començar tota aquesta història, només recordo que algun cop a les sortides de diumenge amb en Jordi P s’havia comentat de fer una cursa de btt a Argentona. A tots els pobles del voltant se n’hi fan i nosaltres tenim un munt de corriols que no ens els acabem....

....i a finals del 2016 sembla ser que el que comença com una mena de broma, comença a prendre cos.
La primera reunió pocs dies abans d’acabar l’any, per començar a definir el que volem que sigui la cursa, però sense res concret.

A principis d’any comença la feina de veritat, es vol fer una cursa preferentment corriolaire, de entre 30-40 km i un desnivell que et permeti gaudir del recorregut amb el grau de patiment que ve implícit en el btt.

En pocs dies sorgeix el nom.... la REPICACORRIOLS!!!

Ara queda determinar la data, es necessita temps per organitzar-la i no volem que sigui a l’estiu, així doncs mirant calendaris d’altres curses es determina que serà al Juny i aprofitant que el 10 de Juny de 1990 es va celebrar a Argentona una cursa de btt, es decideix que la millor opció és el 11 de Juny.

Ja tenim nom i data....ara ens toca el recorregut.


A principis de Febrer ja tenim un track que transcorre pels boscos d’Argentona, trepitjant una petita part d’Òrrius. Es comença a buscar sponsors, col·laboradors i s’envia el track al Parc de la Serralada Litoral.

A mitjans de Març sembla que hi ha problemes amb el Parc i s’han de treure força trams de corriols....corriols massa estrets, al Juny època de nidificació....i com no hi estem acostumats, doncs apali, a canviar-ho tot. Si el Parc ens posa problemes, doncs anirem cap a una altra banda.

A principis d’Abril ja tenim un altre track, més corriolaire encara, però ens n’adonem que trepitgem uns pocs quilòmetres del Parc Montnegre Corredor i unes setmanes desprès de presentar el track ens comenten que si s’entra dins de la seva jurisdicció, no hi pot haver cronòmetre, classificació, premis....

No pot ser, apa a variar altre cop el track....no entrarem al Parc i allargarem corriols per la zona d’Argentona entre Parcs, i queda un recorregut corriolaire 100%.

Sembla que la cosa ja està feta i fent cas a la Diputació passem el track al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i mentrestant els contactes amb sponsors i col·laboradors continuen. Es van fent reunions per anar enllestint detalls.

El 28 d’Abril s’obren inscripcions.

I el 11 de Maig ens arriba resposta de la Generalitat. S’ho han  mirat i es veu que s’han marejat resseguint el track.... no es pot passar per corriols de menys de 2 metres, torrents, lleres, fora de pista, època de nidificació.... tot plegat que a un més vista de la cursa hem de tornar a començar!!

Reunió i es decideix que ja no hi ha temps i si no es pot fer corriols millor deixar-ho córrer i tornar els diners als pocs inscrits que hi ha fins al moment.

A l’endemà i pensant-ho amb més calma es decideix no donar-nos per vençuts tant fàcilment. Un nou track i sant tornem-hi, tornem a trepitjar el Parc de la Serralada Litoral i comencen unes negociacions, havent de claudicar traient trams de corriol i posant-hi algun de pista o de corriol no tant estret, com es vulgui dir. 

La última setmana de Maig aconseguim pactar amb el Parc, però encara queda el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que ens fa algunes variacions finals. 

El 31 de Maig ens aproven el track definitiu i només queden 11 dies per a la cursa!!! Sort que havíem aprofitat tot aquest temps per anar treballant tots els detalls de la cursa.

Amb els permisos encarrilats s’afronten els 10 dies que queden amb nervis i presses per portar-ho tot a bon port.... xarxes socials, ajuda de coneguts del món del btt, col.laboradors compartint facebook de la cursa i poc a poc va augmentant el nombre d’inscrits fins arribar als 200 finals.

Arriba el cap de setmana de la cursa i dissabte a la tarda es marca el recorregut....

                          

...diumenge a primera hora es prepara el village a la Plaça Nova i abans de les 8 ja van arribant els participants per recollir els dorsals.


A la Plaça també hi són els organitzadors i tota la colla de voluntaris que ens ajudaran tant al village, als avituallaments, com als controls del recorregut.


 
Abans de la sortida, el “briefing” de rigor amb les instruccions bàsiques de la cursa....


.... i puntuals a les 9:00 es dóna la sortida a la 1era REPICACORRIOLS d’Argentona, amb sortida neutralitzada darrera del cotxe de la Policia cap a la riera fins a l’inici de la pista de pujada de Can Comalada.


              

Tram de pujada per pista per anar estirant la cursa...


...entrem en primer tram de corriols per la zona de Can Castells, per tornar a sortir a pista fins passat Can Cabanyes on de nou s’entrarà en zona d’uns 4 quilòmetres d’enllaç de corriols que passant per la zona de les Sureres de la Bofarulla ens pugen cap a la pista del Veïnat de la Pujada.

Un petit tram de baixada per pista ens porta de nou a entrar en corriols que ens han de baixar altre cop cap a la riera tot passant abans per algun tram tècnic a la zona de la granja de Can Bagot.


Un cop a baix toca rodar cap al Bell Racó on es troba el primer avituallament, situat estratègicament per afrontar amb garanties els trams que es trobaran als següents quilòmetres. Fa molta calor i és força convenient hidratar-se correctament i menjar alguna cosa.

El recorregut segueix per la riera de Riudemeia per de cop enfilar pujada cap al dipòsit d’aigua de les Ginesteres...


.... continuant cap a la Pedra de la Fada i arribant al punt més alt al Turó d’Aquenza, situat al quilòmetre 20. La pujada, la calor i l’esforç extra que suposa una cursa fan que les cares siguin de patiment, però ara els espera uns 3 quilòmetres de trams divertits de baixada fins a tornar a sortir a la riera de Riudemeia.

Un cop a baix toca remuntar de nou, aquest cop per la pista que coneixem com del Citroen fins arribar al quilòmetre 25, on enllacem amb tram planer cap a Parpers on trobem el segon avituallament.


Moment per tornar a hidratar-se i menjar alguna cosa per de seguida tornar a entrar en corriols de baixada fins a Can Roviró, on ens toca remuntar altre cop per anar cap a la zona del corriol de la Mercé...


... però com aquest corriol de baixada és un tram prohibit per les autoritats, es baixa per un corriol-torrent alternatiu, anant a buscar la pujada que coneixem com la Selva...


 i que ens porta a l’inici del corriol del Koala....


.... que baixem fins a sortir al Xaragall de l’Espinal, on comença la última pujada de la cursa pel corriol que s’agafa tot just passant per sota del pont de la carretera de Parpers. Un quilòmetre de pujada que s’enllaça amb baixada per Can Belluguins fins a sortir a la riera de Dosrius.

La feina ja està pràcticament feta, ara toca rodar cap a l’Aixernador on es troba situada l’arribada...


 i retorn al Village per gaudir d’un bon entrepà de botifarra i una bona estona compartint les experiències entre aquest gran grup que són els amants del btt.




Els primers/es classificats:

     

Donar les gràcies a tots els que heu fet possible aquesta aventura.... organitzadors, voluntaris, sponsors, col.laboradors.... però sobretot als que ens heu donat la vostra confiança inscrivint-vos a la primera cursa de btt del Grup de Muntanya d’Argentona, malgrat els entrebancs que han anat sorgint i la poca experiència en organitzar una cursa d’aquestes característiques.

Esperem que hagueu passat un bon matí de btt i us esperem a la propera REPICACORRIOLS 2018. 


El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario