miércoles, 1 de noviembre de 2017

Setmana de DUI, 155 i corriols.

Estem en plena setmana de nerviosisme polític, en la que no tenim ben clar si som independents o si el famós 155 ha fulminat tot el procés...... però el que sí tenim clar és que tornem a entrar en un nou cap de setmana en que independentment del que passi, segur que no serem 155, però sortirem a gaudir dels corriols que ens envolten com és costum.

Dissabte, puntuals a les 8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Pepe C, Oscar E, Josep, Manel V, Robert D, Jordi S i Salva B.

Avui portem intenció de començar rodant i així escalfem una estona, però ja veurem com evoluciona la sortida.

Sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt en busca de l’inici de la Riera de Dosrius doncs tenim la intenció de començar a enfilar-nos cap a Can Belluguins. Per això haurem de travessar la riera i passar per dins el túnel per sota la carretera, treball difícil de fer dalt de la bici tal i com ha quedat el terreny desprès de les últimes pluges. Haurem de parlar amb en Quico Vallbona per a que hi posi remei.

Mentre pugem cap a Can Bellugins podem gaudir de les vistes cap a la banda de la riera i és que s’hi han fet força treballs de desbrossament. La neteja del bosc ha estat important, cosa que en alguns indrets ja convenia, sinó fos que la majoria de cops és degut a la lluita contra l’escarabat Tomicus.

Aquí ens endinsem per primer cop en corriols de pujada travessant les Malloles de Can Pins, passem vorejant per sobre la Pedrera d’en Bosquer i rodem tranquil·lament cap al Turó de Can Ribot.

Evitarem passar per la casa fent el corriol alternatiu que ens pujarà cap a les Planes, on seguirem cap a Sant Carles.

Volem anar a baixar cap a la Roca del Vallès i per això anirem cap al Pla de l’Espinal. Normalment haguéssim anat a pujar cap a la zona del Turó dels Castellans per deixar-nos caure per corriols, però avui en Josep ens guiarà per una altre via que no fem casi bé mai.

A mitja urbanització trencarem a l’esquerra per començar baixant per asfalt, que aviat es converteix en pista de sorra fins a agafar un trencall que ens anirà pujant suaument, passant per sobre de la Font del Llorer fins a sortir al Pla de l’Espinal.

Travessarem la plana per començar ràpida baixada per senders que ens portaran a enllaçar amb el Torrent de Sant Miquel. De totes maneres, abans d’arribar-hi aprofitarem per reagrupar-nos.


Continuem la ruta recorrent el torrent i gaudint de l’excel·lent estat del terreny i el fabulós paisatge de tardor que ens envolta, fins a sortir a la riera de Gausacs, on girem cap a Can Companys en busca de la carretera de la Roca del Vallès que haurem de travessar per endinsar-nos en una de les millors zones de corriols que ens envolten.

Tota la sèrie de corriols que ens han de pujar cap al Bosc de Can Planes passant pel corriol de la Creu són uns dels nostres preferits. El pas del temps sembla que no les afecta i sempre ens queda un bon regust després de recórrer el seu sinuós traçat, tant si els fem de baixada, com si els fem com avui de pujada.

Anem pujant fins a sortir a la pista que puja cap a la Font de la Mansa, però com sempre trencarem a l’esquerra per tornar a fer corriols fins a pujar al Turó del Morro del Gall, on passarem per la baixada dels pals de la llum per tornar a sortir a la pista.

A partir d’aquí rodem uns metres per la pista, però avui en Robert D ens portarà a fer una variant que ens evitarà fer un tram de pista. Per a això entrem en corriol de pujada que havíem fet a la Cabrilenca 2016 de baixada. Corriol tècnic, amb algun tram de pedra solta i sorra que a l’arribar a dalt ens fa rodar tranquil·lament una estona per convertir-se en sinuosa i divertida baixada que ens porta de nou a la pista.

Aquesta variant ha valgut força la pena i l’haurem d’incorporar a les nostres sortides quan passem per aquesta zona.

Continuem pujant fins a sortir a la pista a la pista de la Pedrera i com ja se’ns va fent tard i estant on estem, tenim la solució tot just davant..... l’entrada del corriol dels Galzerans.

Com sempre baixada treballada i tot lo ràpida que es pot, tenint en compte el seu traçat sinuós, però cada cop està més ampla i si a això li sumem el fet de passar-hi sovint i l’anar agafant confiança va fent que sigui una de les opcions preferides per a la majoria com a tornada cap a casa.

Quan sortim del corriol, trenquem a la dreta i ara sí, cap avall cadascú al seu ritme que ja ens reagruparem quan sortim a Can Roviró.

Uns moments per reagrupar-nos i comentar les sensacions de la baixada per reprendre la baixada cap a la Riera de Riudemeia.

Ara sí que ja no queda res més que relaxar-nos tornant tot xino-xano per la riera cap a Argentona i els privilegiats que no ens reclamen amb urgència a casa poder acabar entaulats gaudint d’un merescut esmorzar.

Al final hem gaudit dun bon matí de btt, amb uns 26,5 quilòmetres i 564 m+.


I diumenge toca de nou anar a recórrer els nostres voltants tot preparant el possible recorregut de la propera REPICACORRIOLS. Els mesos passen ràpid i els tràmits de permisos sempre són lents i s’han de treballar.

A la convocatòria d’en Joan B hi ha molt poques respostes, així que ben d’hora anem cap a la Granja.com amb l’incertesa de veure quants serem avui, i la veritat que ha estat un dels dies que més gent ens hem trobat.

Som en Joan B, Francesc L, Jordi P, Salva M, Francesc M, Kiko P, Jordi S, Joan V, Salva B i avui també ens acompanya l’Eloi E, que esperem que s’ho hagi passat bé i ens torni a acompanyar sempre que vulgui a les nostres sortides.

A la Plaça també trobem en Pere C, Pepe C, Oscar E i en Josep que també surten a gaudir dels corriols que ens envolten, però que avui no ens acompanyaran.

Els que ja fa estona que han sortit, segur que negre nit, són en Quim C i en Rafael F que a última hora del vespre ens van proposar la opció d’acompanyar-los en una Vic-Argentona, però ens queda una mica massa lluny, encara que segur que és una ruta maca de fer.



Sortim amb una mica de retard i és que amb tanta gent la xerrada inicial s’allarga més del compte, de totes maneres tampoc tenim presa i la feina que avui anem a fer comporta una sortida una mica atípica.

Ens dirigim cap a l’Agility i comencem a rodar riera amunt.

Com és lògic avui no es pot explicar amb detall la sortida. En principi només anem a fer la segona part de la cursa, doncs la primera, a l’espera de veure que en pensen les autoritats competents en principi ja la tenim enllestida.

Hem estat tot el matí enllaçant pujades de tota mena, algun tram de pista, senders i corriol estret, que donin aquell punt d’exigència i patiment que tant ens agrada als malalts del btt.... combinat amb trams de baixada també variats, alguns ràpids, altres més tècnics, buscant una combinació de tensió i divertiment que no deixi a ningú indiferent.

Malgrat ser un bon munt de gent, només alguna pèrdua d’algun integrant del grup a algun trencall que s’ha solventat amb una trucada de telèfon i una punxada d’en Jordi S han estat les úniques incidències remarcables.


 Al final ens han sortit poc més de 23 quilòmetres amb 841 m+. Gens malament quan estem parlant que només és la meitat del recorregut previst per a la cursa. De totes maneres, segur que ens veurem obligats a treballar-hi algun cop més, però esperem que no se’ns giri tanta feina com a la primera edició.

Com un totxo com aquest és difícil de pair, potser alguna foto farà més fàcil la feina....



..... encara que algun dels fotògrafs no faria carrera en aquest ofici, jajaja.



Per cert, sembla ser que això sí que ho hem paït bé un cop entaulats a la Plaça Nova.


Anirem informant a Repicacorriols Facebook.



No hay comentarios:

Publicar un comentario