domingo, 14 de enero de 2018

Dissabte corriols, diumenge Repicacorriols...

Estem a un mes de la REPICACORRIOLS i la cosa ja rutlla però el temps passa ràpid i hem d’anar fent reconeixements del track per anar enllestint-t’ho tot. De totes maneres això es feina per diumenge.

Dissabte ens toca sortida per gaudir del bon estat del terreny desprès de les últimes pluges.

Aquesta setmana hi ha forces baixes i a la Plaça Nova només ens trobem en Jordi T, Robert D, Jordi S i Salva B....bé no és del tot cert, també hi són en Francesc M i Kiko P amb les seves novens flamants Cannondales que avui tenen sortida amb els Freemaresme per provar com es comporten les seves dobles.

A la Plaça fa força fred, de fet el termòmetre marca 1ºC. Malgrat tot, sortim com casi sempre cap a l’Agility i rodarem riera amunt mentre contemplem els marges gebrats al nostre voltant.

Avui començarem a pujar cap a Can Belluguins, on tot just passada la casa ens endinsem en corriols mentre travessem l’Esquei d’en Febrer. En aquest tram ens hem d’aturar per treure un pi caigut que ens barra el camí i no serà l’únic que ens trobem en la sortida d’avui, però amb la resta no tindrem tanta sort.

Més amunt sortim a la pista que ens anirà pujant per les Malloles de Can Pins, aprofitant l’últim tram de corriol que ens farà sortir a dalt de la cadena. En aquest últim tram també hi ha un parell d’arbres caiguts i un petit tram aixaragallat pel pas de les motos que fan que haguem de posar peu a terra en varies ocasions.

Un cop a la cadena ens seguim enfilant cap a Can Ribot, aprofitant el corriol alternatiu per no passar per la casa i sortint a les Planes de sobre.

Ara ens toca deixar-nos caure per la Urbanització de Sant Carles i anem a buscar els corriols que travessen el Bosc de Can Recordà. En aquest tram ens desviem del sender principal per anar a fer el corriol de la Pistola. Gaudim del magnífic estat del terreny i més en aquest tram que encara està força verge, però al seu tram final ens trobem altre cop amb la sorpresa del pas barrat per un altre pi que hem d’evitar enfilant-nos al marge.


Al sortir a la carretera que baixa a Santa Agnès de Malanyanes anem a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid. Gaudirem enllaçant corriols en una ràpida i divertida baixada cap al Mogent, sortint a l’alçada del Polígon Industrial un cop travessat el Bosc de Can Font de la Perera.

Ara, en qualsevol altre sortida, haguéssim fet pista a la dreta per anar a enfilar-nos de tornada per la Urbanització de Can Coll, però en Jordi S ens convenç per dirigir-nos cap a la Roca del Vallès.

Fem tram d’asfalt recorrent el Polígon, per tot just abans de sortir-ne, entrar en sender que vam fer a l’última Prehistòrica i que ens evita travessar la carretera. Rodarem vorejant el Mogent fins a passar per sota el viaducte de la C60 a l’alçada dels ànecs.

Ens queda un mig quilòmetre rodador abans de posar-nos pel túnel que passa per sota de la carretera de La Roca on ja comencem de nou a fer corriols de pujada, els primers trams amb alguna arrel, però res que faci no ciclable el tram.

Anem enllaçant els divertits corriols de la zona mentre pugem cap a la zona del Bosc de Can Planes, passant abans pel corriol de la Creu. Amb les pluges, el terreny està “al dente” i l’adherència és perfecte.

Travessem el Bosc de Can Planes i seguim pujant fins a sortir a la pista que puja cap a la Font de la Mansa. Només fem uns pocs metres de la pista que de seguida deixarem per tornar a fer corriols cap al Turó del Morro de Gall, on un copa dalt ens deixarem caure pel tallafoc dels pals elèctrics per tornar a sortir a la pista.

Ja rodem per la pista de tornada, però abans ens enfilarem cap al Bosc de Ca l’Argent pel corriol que ens va ensenyar en Robert fa uns mesos i que desprès de patir en el primer tram pedregós de pujada, ens permetrà gaudir amb la divertida baixada que ens portarà a sortir altre copa la pista. Malgrat allargar una mica la sortida amb trams de corriols, hem evitat un petit tram de pista, però seguint la filosofia corriolaire, la inversió bé a valgut la pena.


Continuem remuntant cap a la casa abandonada de la que encara no hem pogut treure l’entrellat de si té algun topònim conegut, però tant se val, tots sabem d’on ens referim.... i ja estem a tocar de sortir a la pista de la Pedrera.

La baixada la farem pel corriol dels Galzerans. Mentre el fem de baixada ens ve al cap el primer cop que hi vam passar, ja fa uns anys i amb el pas del temps ha deixat de ser l’anti-29 per ser un dels corriols preferits de tornada, revirat i divertit.

A la sortida, continuem baixant però avui  no farem el sender sencer fins a Can Roviró, sinó que agafem corriol alternatiu que ens baixa a enllaçar el que van obrir per la Prehistòrica i que fem per pujar cap a Can Vinyamata. Al final tots dos van a sortir al mateix lloc, però sempre va bé anar passant-hi i mantenir-lo obert.

Un cop a Can Roviró baixem cap a la Riera de Riudemeia i ja només ens queda rodar per la riera cap a Argentona on tancarem la sortida entaulats al Centru amb l’esmorzar de costum.

Una bona sortida per començar el cap de setmana a l’espera de que les previsions meteorològiques per diumenge no siguin encertades i les pluges que sembla ser que s’esperen al menys ens respectin fins al migdia.

 Com dèiem, diumenge ens toca repassar la segona part del recorregut de la REPICACORRIOLS del proper 11 de Febrer. Les autoritats competents del Parc i de la Generalitat no són fàcils de convèncer i les modificacions del track abans de l’autorització definitiva s’està convertint en un tràmit ineludible. Comprovar estat del terreny, zones d’avituallaments i demés són aspectes als que demà hem de posar atenció..... i per a fer-ho, aprofitem que a les 08:00 a la Granja.com ens trobem en Joan B, Francesc M, Salva M, Jordi S, Quim M, Pere B, Rafael F amb un nou company, en  Miquel G i Salva B.

Poca cosa més es pot explicar de moment. Només que no ha estat una mala manera de passar el matí de diumenge, amb una temperatura més agradable que la d’ahir, on entre una cosa i l’altre, hem gaudit d’un recorregut d’uns 30 quilòmetres amb 900 metres de desnivell +, amb una molt bona companyia.....





.... amb un terreny perfecte amb la pluja de la tarda-nit d’ahir, que ha fet que tant nosaltres com les bicis necessitessin una dutxa urgent.


Recordeu, inscripcions obertes via:  www.repicacorriols.cat

I qui vulgui, el dia 28/01 els companys Xurribikers organitzen la 17ª MONTALTBIKE. Només són 36 quilòmetres i 1500m+, ens la perdrem?

Com es pot entendre, diumenge no hi ha track a publicar, però si voleu aquí teniu el track de dissabte:
Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario